Výsledky 1. SMMC 2015

DSC_0454

A co závod? 11 přihlášených lodí, nakonec se na startu sešlo lodí 14. Vítr od 0 do nějakých 5 m/s.
Průběh závodu byl krásný, dá se rozdělit na část do oběda, kdy vládly podmínky skoro nulového větru jak trefně někdo poznamenal to je nevítr, točil se ze všech stran. V těchto podmínkách byl nejlepší Vítek CZE 118, který původně říkal že asi nepřijede, ale nakonec mu to nedalo a přijel:-) a udělal myslím dobře. Vyhrál 3 jízdy ze sedmi.
Odpoledne se podmínky změnily. Vítr zesílil, a z větrné loterie se závod stal zajímavým z důvodu celkem rovnoměrného a netočícího se větru. V odpolední části se dařilo mě, CZE 03 a vyrovnal jsem Vítkovy 3 vítězství.
Musím říct, že odpoledne se závodní pole velmi vyrovnalo. Nebylo výjimkou, že celé startovní pole bylo sjeto dlouhou dobu na pěti metrech. Bylo vidět, že se síly hodně vyrovnávají, což je dobře. Potřebujeme, aby se konkurence v závodním poli zvyšovala. Koho vyzvednout? Určitě nejmladšího – Marka Hrušeckého CZE 132. Každou jízdou se zlepšuje, a je velkou dorostovou nadějí, jen škoda, že nemá stejně mladého soupeře. Kdo se také výrazně zlepšuje je jeho táta Petr CZE 131. Ten se setovou lodí značně zatápí favoritům, a dokonce jednu jízdu vyhrál. Druhou polovinu závodu odjel suprově i Jaromír Sýkora CZE 32 a poslední rozplavbu vyhrál! Příjemně překvapil Miloš Gežo ze Slovenska SVK 30. Když jsem jej viděl jezdit naposledy, a nyní, je vidět, že se hodně vyjezdil, a podává vyrovnané výkony.
Děkuji všem, kteří se závodu zúčastnili za účast, za to, že se chovali korektně a věřím, že se rádi vrátí do Olomouce.
Zvláštní poděkování Tomáši Brodskému CZE 141 za zdokonalení počítačového zpracování výsledků.

Za KLoM Olomouc Jiří Munclinger CZE 03

Foto ze zavodu zde : http://munda1.rajce.idnes.cz/1._zavod_SATRIA_MICRO_MAGIC_CUP_Olomouc_Amerika_19._4._2015#