V čem je rozdíl?

cislaME

Jaky je rozdíl mezi  touto fotografii  ME Micromagic v maďarsku a s tím jak s závodí s micromagicem u nás? Na první pohled žádný ale na druhý je rozdíl podstatný. Stejná voda, stejný vítr, stejná bojka , onedesignovy micromagic….  Jen mají všichni na hlavní plachtě čísla dle pravidel!

Aktuální stavební pravidla MicroMagic International

výňatek zde :

5.5 Minimalní výška čísel je 60mm, síla čar minimálně 8mm.
Minimální výška písmen je 40mm, síla čar minimálě 6mm.
Písmena a čísla musí být namalována kontrastní barvou a kompletně vyplněna.
Kolik lodí toto splňuje? Odhadem sotva polovina. (vybledlá, žádná, malá…)  Pak je poměrně docela problém na vodě identifikovat lodě při kontaktu nebo schrumáži na boji. Díky tomu rozhodčí i občas k nelibosti závodníků označí za vyníka loď která nebyla vina. Myslím že by toto mělo být od příštího ročníku více hlídáno.
Toto mi připomína ještě jeden nešvar který se na posledních závodech objevil ve větší míře. A to je diskutování s rozhodčím. To je podle mého soudu a mnohaletých zkušeností naprosto nepřípustná a sebezničující věc. Ano, rozhodčí neni neomylný ale je nutné ho respektovat. Kdo z nás si někdy zkusil tuto pozici na nějakém větším závodě okamžitě pochopí.  Prostě když rozhodčí rozhodne byť i z mého pohledu špatně je nutné vykonat trest a situaci rešit v klidu až po dojetí rozjíždky. Přeci jen uhlídat pole 15-20 micromagicu je poměrně náročná záležitost.
4 Comments
  1. Ales
    • CZE01
      • Pavel 29
  2. Ales CZE 84