Závěrečný díl MiČR MicroMagic 2013

Tak nám dnes skončil letošní seriál mistrovství ČR v nejobsazenejší kategorii MicroMagic. Závod se bohužel konal za téměř bezvětří takže se zvládlo odject pouze nutné minim jízd. V celodenním klání jednoznačně zvítězil Pavel Novotny CZE 01 s náskokem před druhým Alešem Pokorným CZE84 a třetím v pořadí Ladislavem Duškem CZE06.

2013-10-06 18.17.34

Bohužel díky počasí se naplno nerozeběhl souboj mezi Alešem a Pavlem Zajícem který sliboval velmi zajímavý souboj o celkové prvenství v seriálu MiČR. Zvlášť vygradované Alešem, když mu v průběhu druhé jízdy odešlo kvalitní digi servo kormidla, které normálně nikdy neodchází a jeho náhradu nikdo ani Aleš s sebou neměl. Naštěstí přijel Dušan Rezek, který “jakoby náhodou” měl servo v kufru a celou hektickou situaci pro Aleše skvěle vyřešil. Nutno podotknout že největší fair technickou pomoc a nabídku náhradní celé lodě ihned nabídl Alešův největší soupeř Pavel Zajíc.

Závod samotný byl na té nejzaší hranici regulérnosti díky větru respektive jeho téměř absolutní absenci. Opět se ale jasně ukázala technická výhoda lepených foliových plachet z extrémě tenké folie. Jejich výkon a reakce na slabé závany větru při správném trimu jasně převyšovaly klasické plachty ze stavebnice.

 

One Response
  1. Ales CZE 84