Ventilator Games MicroMagic 2013 – výsledky

Konečné výsledky Ventilátor Games Micromagic 2013

1 Steiner Michal CZE 21
2 Zajic Pavel CZE 29
3 Novotný Pavel CZE 01
4 Steiner Jiri CZE 09
5.-6. Pokorný Aleš CZE 84
5.-6. Pavlíček Zdeněkml. CZE 112
7-8. Pavlíček Zdeněk st. CZE 112
7-8. Jelínek Vít CZE 118
9-10. Jelínek Vladimir CZE 110
9-10. Šmíd Petr CZE 177
11-12 Adam Milan CZE 148
11-12 Novák Milan CZE 122

Zde jsou konečné výsledky po urputném boji.

Závod byl zahájen kolem před 10:00 kdy se čekalo na příjezd 2posledních nahlášených závodníků. Shodou okolností to měli na startoviště mimo pořadatele Pavla Novotného úplně nejblíže 🙂 Malou pauzu všichni bezezbytku využili k treninku v ventilátorových “řvoucích čtyřicítkách” . Na nástupu hlavní pořadatel všem oznámil a vysvětlil jakým systémem se pojede. Tzn 2 skupiny po 6ti  kde pojede každý s každým a poté první dva z každé skupiny finále v pavouku. Po příjezdu posledních závodníků se hned začlo jezdit. Bohužel po cca 40minutách musel být závod přerušen z organizačních důvodů. Tímto se ještě jednou za Jardu Peška omlouvám a chci mu poděkovat za pomoc při organizaci vlastního závodu kdy zbytek již po menších problémech zvladl na jedničku.  Byl poté vrámci zrychlení jiný systém. Dle mého soudu nakonec lepší, jasnější, přehlednější a zajímavější. Celé skupina jezdila najednou a bodovalo se pořadí v jakém dojeli. Do závěrečných bojů postoupili z prvního místa ve skupině Michal Steinner a Jiří Steinner¨. Z druhého místa Pavel Zajíc a Pavel Novotný.  Semifinálové souboje Michal Steiner – Pavel Novotný a Pavel Zajíc – Jiri Steiner přinesli skvělé souboje připomínající taktické starty amerického poháru. O třetí a čtvrté místo si to rozdali Jirka Stener a Pavel Novotny. Pavel byl nakonec úspěšnější a vybojoval celkové 3ti místo.

Do finále se probojovali Pavel Zajíc a Michal Steiner. První dvě rozjíždky vybojoval přesvědčivé Pavel ale třetí a čtvrtou vybojoval Michal. V závěrečné páté rozjíždce se ukázala síla a zkušenost z velkých lodí Michala kdy se pořadí v průběhu rozjíždky neustále měnilo a rozhodlo se 2m před cílem kdy Pavel z jasné pozice na levoboku udělal drobnou chybu ( nepatrné přeostření a nasledná ztráta rychlosti) která ho stála rozhodující centimetry v dojezdu do cíle když nestihl otočit Michala z jasné vítězné pozice.

Tento závod jasně ukázal že zvolená varianta místa a ventilátoru je do budoucna určitě použitelná a zajisté toto nebyl poslední závod na této úžasné vodní ploše. Celý závod se nesl v duchu přátelské atmosféry na závěr oslazene originálním cukrovím od olympijské medailistky Heleny Fibingerové.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem zůčastněným, obci Červený Hrádek a SDH Červený Hrádek za umožnění uspořádání této akce a dále p.Richterovi z www.skakejme.cz za zapůjčení 12ti ventilátorů.