Až se jaro zeptá…..

Jak jste se připravovali přes zimu na novou závodní sezónu?

Zde je pár info co se podařilo mne přes zimu snad vylepšit…

Marblehead :
Předělaný systém otěží a trimovacích prvků. Zároveň pro lepší orientaci při trimování provázky obarveny
Nové závaží s kýlem o větší hmotnosti. Diky ušetřené hmotnosti na trupu lodi je možno použít závaží o větší hmotnosti při zachování celkové ideální hmotnosti. Tím se docílí větší rychlosti a stability plachetnice.
Vyleštěný a vyčistěný trup lodi. kompletní oprava všech šrámů a odřenin. Spodek trupu je nyní zase v 100% kondici.

IOM
Konečně dodělaná A sada k plné spokojenosti. tvar stěžně trimován skoro měsíc než se podařilo nalézt ten správný tvar který by pracoval přesně podle plachty a jejího zatížení v různé síle větru

MicroMagic
původně planovaná stavba nového trupu a sad plachet se odkládá díky fatálnímu selhaní firmy Graupner která nedokázala vyrobit naslibované trupy pro stavbu nové lodě… škoda… Některým ambiciozním závodníkům se podařilo trupy včas zajistit tak aspon bude možnost porovnání zda jejich tuning je ku prospěch či nikolv. Uvidíme zda budou mít technickou výhodu proti mému starému micromagicu.

Bojky
Dnes jsem dodělal za vynikající spolupráce Kubajse závaží na bojky. Treninkové bojky bych chtěl umístit natrvalo na Vavřinec. Pri konání závodů se pouze přehodí vlastní bojka a upraví pozice. Myslím že to značne zrychlí a zjednodušší přípravu o závodech.