Lago di Cavazzo Číslo dne 48!

Ranní pohled z okna penzionu nevěstil moc velkou shodu s předpovědí počasí na místním Winguru. Po podrobnějším prohlédnutí předpvědi jsem se ale uklidnil. Předpověd byla že do 9ti hodin ma foukat kolem 4m/s a od 10ti hodin pokles na 1-2m/s tím že to vydrží  celý den. A opravdu.  rano foukalo na hranici A-B velikosti  plachet. Než jsem postavili lodě a pozdravili se s ostatními zavodníky tak se vítr uklidnil a až na občasné krátkodobé poryvy měl stále klesající tendenci až k večerní nule.

Závod se vyvíjel zpočátku velmi zajímavě vzhledem k tomu jak se vítr v průběhu rozjíždky měnil. Nebylo vyjímkou že jsem si vypracovali náskok po startu k druhé bóji  100m a v dalším kole uplně stejnou ztrátu na vedoucí skupinu. První 4 rozjíždky jsem se pořád nemohl v těch změnách zorientovat a přijít na jejich princip. Pak jsem ale přišel na pár zákonitostí a ztráta z prvních jízd byla záhy dohnána sérii 4 vítězství za sebou. V předposlení jízdě jsem špatně zvolil boji při průjezdu závěrečnou branou a dojel jsem na 4tém místě. V poslední jízdě jsem v klesajícím větru až téměř k nule dojel s přehledem na prvním místě. Pak byla ještě odstartována poslední jízda která byla po 30ti minutách zrušena a zároven ohlášen konec závodu. V té se mi povedlo získat 2bóje naskok před všemi.

A proč císlo dne 48? Z mnoha d;vodů. U vody se vytřídalo včetně návštěvníku 48lidi, 48 krát se za den změnil vítr, 48krát přišel velký poryv , 48 ks těstovin na talíři k obědu no ale hlavně 48krá podjetá návětrná bóje Alešem…. A nedá si poradit a nedá….

Aleš jezdil velmi dobře až na zbytečné až nesmyslné riskování při objezdu návětrné boje. Celkem pravidelně ji objížděl až na 3ti pokus s tím že při manévrech ještě obdržel nejakou tu penaltu za kontakt s okolními loděmi. Ztrátu většinou dokázal dohnat ale v druhém kole se situace většinou opakovala.

Jarda zpočátku stale nemohl nalezt trim plachet na Discu. Po kontrole pozice stěžně jsme zjistili že je o 15mm vzadu než je jeho ideální pozice. Posléze došlo k přetrimování a převázání hlavní plachty a pak začlo být Disco konkurenceschopné