Návštěva v Mariánských Lázních

Publikuji s laskavým svolením Jardy Peška info o návštěvě v Mariánkých Lázních v místě dějiště závodů MicroMagic v příštím roce.

Návštěva Jacht klubu Mariánské Lázně.

Jak jsem Vám dal dříve na vědomí navštívili jsme s J.Kroumanem Zděňka Pavlíčka v Jacht klubu Mariánské Lázně.Na tomto místě by se měl konat i 2.závod Micro Magic Capu 2015. Pro závody je nutné z Kolína přivést pouze kecafón a bojky bez závaží.Jediné co se dá uvedenému místu vytknou je nemožnost ubytování v objektech jacht klubu. S karavany , stany není problém, rovněž tak se soc. zařízením či dostupností el. proudu. Jinak není problém s ubytováním v M.Lázních, vzdálenost 5,5 km nebo Chodové Plané vzdálené 2,5 km.K vodě je přístup v podstatě na dvou místech podle směru větru. V případě západního větru bude kritická hloubka na konci mola, ale s odřenýma ušima by to mělo vyjít při standartní hloubce o které jsme byli informováni viz obr.1.

1 2

Na obrázku č.1 naznačena úroveň vodní hladiny a na vedlejším pohled ve směru na vodu.Nenechte se klamat obrázky, rybník je v současné době jako Vavřiňák vypuštěn.V případě jihozápadního až jižního větru je možnost dalšího startoviště vpravo při pohledu na vodu z břehu obr.2

 

3 4

Pohled z místa druhého startoviště, při naší návštěvě byl ideální vítr pro jeho využití. Vítr šel rovnoběžně s břehem viz.obr.4. Obr.3 je pohled vlevo k prvému startovišti.Ohledně dalšího. Je možnost využití klubovny viz obr.5, při pohledu ve směru vpravo je ještě jedna menší místnost s barem.

5 6

Na obr.6 je pohled na místo pro stany a karavany, jedná se o pohled z místa prvého startoviště. Ohledně stravování je situace následující. V rámci jacht klubu je k dispozici pití, polévka a párek. V případě včasného zamluvení by neměl být problém zajistit guláš případně je možnost grilování. Po předchozí domluvě je možno využít rozhodčího z Jacht klubu,který hovoří německy.Při návštěvě se nám jevilo zařízení jako vhodnější než Vavřinec pro pořádání mezinárodních závodů.

ing.Jaroslav Pešek  www.plachetnice41.cz

 

Jen si ještě dovolím doplnit že vodní plocha se jmenuje Regent a nachází se cca 5km jižně od Mariánských lázní. Mapa je zde

jestě  rychle foto z mapy

nahledmapy yachtclub