47. velká cena Kolina na Regentu

Europa Cup 2016 na Regentu u Mariánských Lázní

O víkendu pořádal Kolinský  klub již 47 ročník mezinarodní soutež v kategorii F5E/IOM a Marblehead která se konala na Regentu u Marianských Lázní.
V pátek rano bylo přihlašeno do kategorie F5E/IOM 11 závodníků v zastoupeni 3x Rakousko, 2x Ukrajina, 1x Polsko a 5x Česká republika. Počasí bylo příjemné, občas s malými dešťovými  přeháňkami ale vítr zavodům  nepřál. Tak závodníci museli ukázat své jezdecké umění a trpělivost i za slabého větru. Nakonec se podařilo odjet pěkných 11 rozjížděk. V nich se nejvic dařilo Pavlu Novotnému, ktereho pronásledoval Wolfinger Manfred a na třetím místě Pokorný Aleš.
Dál bylo pořadi velmi vyrovnené a o umístnění rozhodovala každá rozjiždka a každy bod jak je vidět ve výsledkové listine.
 V sobotu se kategorie Marblehead učasnili všichni závodníci z pátku a přibyli dva závodníci z Německa. Startovní pole v královské kategorii tak čítalo 13 špickových lodí.  O kvalitě startovního pole svědčí i to , že víc než půlka startovního pole se pravidelně umísťuje v první desítce na Mistrovstí světa Naviga.
Bohužel i v sobotu bylo počasi podobne tomu pátečnímu,jen deštove přeháňky byly silnějši ale i s přívalem vody se závodníci vypořádali obdivuhodně. Když prší tak fouká,snad všichni chtěli závodit i v dešti.
Večer bylo připraveno společné grilováni u ohně kde se všichni společne sešli a bavili se. Kolinský klub slavi letost 60 let od svého založení, pro závodniky bylo připraveno nemale překvapeni….. Cely večer byl na učet Kolínského klubu. Jmenovitě děkujeme Jardovi Peškovi nejen za pěkný večer ale hlavně za dlouholetou práci pro klub…. Děkujeme.
 Nedělní rano bylo ve znameni stěhování na druhé závodište s vidinou lepsiho větru. Do oběda se odjeli tři jizdy. Společný oběd jako každy den a pak uz jen vyhlášení výsledků.
 V této kategolii kraluje CZE 01 Novotny Pavel se svoji vlasní neortodoxní konstrukcí ¨Little Monster¨. Druhé místo obsadil UKR 34 Kishubaiev Timur s lodi Skalpel. Na třetim místě AUT 20 Oberrieter Gerald také se Skalpelem.
 Děkujeme všem závodníkům že přijeli s námi zmeřit síly. Také konkretní poděkování patří p.Peškovi jako řediteli závodu,Janu Cachovi jako hlavnímu rozhodčimu, Zdeňkovi Pavlíčkovi za stavění trati a dojezdového rozhodčího, Martině Pavlíčkové za obsluhu startovního zařízení a zapisování dojezdu, Haňe Pavlíčkové za vítečné obědy a připravu sobotniho večera a Mírovi za rychlou obsluhu v yachtklubu kde neznají slovo žízen 🙂
Dekuji všem CZE 84
foto od Timura :