Mistrovstvi EU Micromagic 2.den

2.den je předpověď o trochu lepší než na sobotu. Prvni 2 jízdy se jedou v vetru kolem 2-3m/s bohužel pak opět vítr pada na O m/s… pouze občasn0 závany termiky trvají skoro do 12:30. Chvili před 13tou začína pořádně foukat. Bohužel ale organizátor není moc flexibilní a nařizuje hodinovou polední pauzu na oběd. Po celou dobu oběda nádherně fouka. Je to akorát na rozhraní A a B plachet. Hodinová pauza se trochu protahuje. Pote se odjede v slabnoucim vetru jeste jedna jizda. Pri další jízdě v přípravné čase jeden ze závodníků omylem dáva na vodu svůj model s vypnutým přijímačem. Model tak nějak svévolně pojíždí a závodník jen křikne “Počkajte na mňa!” no a pak pobihá po břehu a doufá že se model stočí k břehu. Po chvili usedá do loďky a vyráží na lov modelu. Celkem povedená taškařice jen škoda zdržení cca 30minut. Myslim že toto není moc hodno “Mistrovství evropské unie”…Mezitím toálně vadne vítr a závod je ukončen…

Celkově se ale jednalo až na tento ecces o celkem pěkný závod. Škoda jen že v takto termickém větru neumíme moc jezdit a maďarští závodníci nad námi vyhrali. V rozjížďkás ve “větru” to tak již nevypadalo a celkem se nám dařilo.Jenže těchto rozjížděk bylo málo. Cathering v průběhu závodu více než výborný. Ubytování a strava na koleji velmi příjemná za přijatelnou cenu.

Použitá technika byla v podstatě hodně podobna co se jezdí u nás. Pouze 2 modely měly setové plachty. Ostatní Csoka sail až na 2 vyjímky. 1x Graphite a 1x VamSails. Technicky podle všeho byly nejlepší 2 modely pochazející z dílny od Aleše Pokorného. I vítěz závodu maďar Csoka Laszlo je uznale obdivoval.

Vysledky:

1.Csoka Laszlo

2. Forrai Csaba

3. Pokorný Aleš